“Zlatni ljiljani” osvojili 8 medalja
Na pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u boksu za mlade još jednom je potvrđen i nastavljen niz uspjeha Bokserskog kluba “Zlatni ljiljani” iz Sarajeva. 
Bokseri našeg kluba su osvojili tri zlatne, tri srebrene i dvije bronzane medalje.

“Amer Škrijelj, Erman Kršo i Đuzel Jeleč su osvojili zlatne medalje, Adi Falan, Rijad Velagić i Hamza Smajić su uzeli srebra, a Belmin Hasković i Remzija Husić bronze. Zadovoljni smo postignutim rezultatima, te još jednom pokazujemo da je boks sport koji ima budućnost u Sarajevu, rekli su treneri Bokserskog kluba “Zlatni ljiljani” Mensur Dolovac, Adnan Pašić, Vahid Sofić i Dženan Pašić.

Za vrijeme pandemije Covid-19, treninzi su realizovani uz konsultacije i socijalnu distancu, prateći standard zdravstvene i higijenske zaštite. 

“Ponosni smo na ostvarene rezultate naših boksera. Ovo je još jedna potvrda vrijednog rada. Izuzetno nam je važno da nove generacije vole boks. Važno je da imamo turnire, da imamo podršku institucija i da pružamo priliku mladima da se dokažu, da održavaju svoju fizičku spremu i da se povezuju širom zemlje, sklapaju prijateljstva i čuvaju ideje olimpijskih sportova kakav je boks. Treninge imamo svakog ponedjeljka, srijede i petka u 19 sati u CSR-Fisu u Sarajevu, te su naša vrata otvorena za sve koji žele da uče, treniraju i žive ovaj sport”, dodali su iz Bokserskog kluba “Zlatni ljiljani”.