Načelnik Srđan Mandić primio članove Bokserskog kluba "Zlatni ljiljani": Sklonimo zajedno djecu sa ulice!

22.01.2021.

Danas je načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić primio šesterostrukog prvaka BiH u teškoj kategoriji za mlade Amera Škrijelja i članove Upravnog odbora Bokserskog kluba "Zlatni ljiljani" Adnana Pašića i Nedima Jahića. U razgovoru o trenutnom stanju olimpijskog boksa, izazova rada sportskih udruženja na području Općine Centar Sarajevo, ukazano je na potrebu značajnije sistemske podrške radu sa mladima.
"Načelniku Mandiću smo predstavili izazove kluba, kako u redovnom radu kroz pitanje finansiranja sala za treninge, ali i u kontekstu trenutnih priprema za organizaciju Memorijalnog turnira 'Mustafa Hajrulahović Talijan'. Turnir je u Kalendaru takmičenja Evropske bokserske konfederacije za 2021. godinu i bilježimo veliki interes za ovaj događaj, koji svakako traži podršku lokalnih vlasti. Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da postoji jedno razumijevanje načelnika u vezi sa onim što je misija našeg kluba, što radimo sa mladim i što pokušavamo se izboriti za bolje mjesto sporta u našem društvu", kazao je Adnan Pašić, predsjednik Upravnog odbora Bokserskog kluba "Zlatni ljiljani".
Načelnik Mandić je istakao važnost rada sa novim generacijama i potrebu veće podrške sportskim kolektivima koji okupljaju djecu i mlade u Općini Centar Sarajevo.
"Drago mi je što sam imao priliku upoznati Amera Škrijelja i ekipu okupljenu oko bokserskog kluba 'Zlatni ljiljani'. Nastojat ćemo podržati pozitivne projekte i inicijative ovog kluba. Sklonite djecu s ulice i pružite im neke nove prilike", dodao je načelnik Mandić.
Bokserski klub "Zlatni ljiljani" sa uspjehom realizuje trenutno prikupljanje sredstava za nabavku opreme perspektivnim takmičarima kroz Program nove generacije šampiona, a nedavno je klub pokrenuo kampanju veće uključenosti žena u boks i programe samoodbrane kroz akciju "Djevojke uzvraćaju udarac".