Grad Sarajevo podržao Memorijalni bokserski turnir „Mustafa Hajrulahović Talijan“

U sarajevskoj Vijećnici Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva potpisao je sa Hajrudinom Pašićem, predsjednikom upravnog bokserskog odbora Kluba „Zlatni ljiljani“ Ugovor o finansiranju Memorijalnog bokserskog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“.

„Grad Sarajevo uvijek podržava sportske manifestacije, posebno one koje su sa ciljem da se ne zaboravi lik i djelo branioca Sarajeva i naše domovine. Talijan je jedan od istinskih gazija, heroja odbrane Bosne i Hercegovine i naša dužnost je da se ljudi poput njega nikad ne zaborave. Drago mi je da sam ove godine predsjednik organizacionog odbora turnira, tako da ćemo se potruditi da se sve održi u najboljem redu poštujući sve preporučene epidemiološke mjere“, poručio je Skaka.

Sportska manifestacija održava se već godinama u znak sjećanja na generala Armije RBiH i prvog predsjednika BK „Zlatni ljiljani“ Mustafu Hajrulahovića Talijana. Osim najboljih bh. boksera, također okuplja i boksere iz zemalja regiona.

“Nekadašnji bokserski prvotimac koji je daleke 1970. godine pobijedio legendarnog Marijana Beneša i osvojio „Zlatnu rukavicu BiH“, Hajrudin Pašić nastavlja sa realizacijom Memorijalnog turnira „Mustafa Hajrulahović Talijan“ koji će se ove godine održati 12. i 13. decembra 2020. u Domu mladih Skenderija. Upućujemo veliku zahvalnost Gradu Sarajevu i gradonačelniku Abdulahu Skaki koji će i direktno biti uključen u tok turnira”, istakao je Adnan Pašić, trener u bokserskom klubu "Zlatni ljiljani".